Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik na izložbi gradova svjetske baštine u Kanadi

21.08.2022.

07:04

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik na izložbi gradova svjetske baštine u Quebec Cityju

Dubrovnik na izložbi gradova svjetske baštine u Quebec Cityju

Foto: Grad Dubrovnik / -

Kao uvod 16. Svjetskog kongresa Organizacije gradova svjetske baštine (OWHC), koji će se od 6. do 9. rujna održati u Quebec Cityju u Kanadi, organizirana je izložba fotografija gradova svjetske baštine, a među odabranima se nalazi i Dubrovnik.

Na temu ''Zašto je dobro živjeti u …'' uz fotografiju povijesne gradske jezgre, na kojoj se vidi i košarkaško igralište pod Minčetom, navedeno je ''U Dubrovniku je dobro živjeti jer se možete igrati uz srednjovjekovne zidine, unutar grada pod zaštitom UNESCO-a, s pogledom na najljepše Jadransko more i crvene gradske krovove, a istovremeno biti u jednom od najposjećenijih turističkih gradova u Europi, biseru Mediterana''.

Panoi s fotografijama i tekstom su od 17. kolovoza do 10. rujna izloženi na Place d'Youville, koji se nalazi u središtu Quebec Cityja na vrlo frekventnom mjestu s velikim brojem prolaznika i turista što predstavlja i izvrsnu turističku promociju.

Gotovo 60 gradova svjetske baštine predalo je svoje fotografije na poziv za izložbu, od kojih su odabrane 22, a među njima i fotografija koju je kandidirao Grad Dubrovnik. Autor fotografije je VSP video.

Uz Dubrovnik, predstavljeni su i gradovi Regensburg, Suzhou, Querétaro, Split, Le Havre, Beč, Sawahlunto, Porto, Mexico City, Strasbourg, Colonia del Sacramento, Évora, Kutná Hora, Gyeongju, Krakov, Vilnius, Nica, Malacca, Luxembourg, Hoi An i Québec City .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.