Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik obilježava Međunarodni dan dječjih prava

20.11.2019.

10:07

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog ovaj tjedan će se održati dvije manifestacije kojim će se obilježiti 30 godina od potpisivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta te 20 godina od Akcije "Gradovi i općine prijatelji djece", kojom je Dubrovnik proglašen gradom prijateljem djece.

Tom prigodom Društvo Naša djeca Dubrovnik danas u podne u Gradskoj vijećnici organizira sastanak Dječjeg gradskog vijeća Dubrovnik sa zamjenicom gradonačelnika grada Dubrovnika Jelkom Tepšić, predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom te gradskim vijećnicima.

Na sastanku će se između ostalog predstaviti koliko je značajna Konvencija UN-a o pravima djeteta te što je sve Grad Dubrovnik napravio za djecu tijekom 20 godina.

Obilježavanje se nastavlja u petak 22. studenog kulturnom manifestacijom za djecu u petoj lađi Lazareta s početkom u 19 i 30 sati. Nastupit će Plesni studio Lazareti, Dječji zbor Dubrovnik, Plesno rekreacijski studio Dubrovnik (Zumba kids Dubrovnik), bend Dapal 7 te lutkarska grupa OŠ Marina Getaldića.

Događaj organizira Grad Dubrovnik, Društvo Naša djeca Dubrovnik te Dubrovačka baština putem projekta "Kreativna četvrt".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.