Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik pod snijegom - na snazi zimski uvjeti vožnje

11.01.2017.

10:54

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od jutros su u Dubrovniku i Dubrovačko neretvanskoj županiji na snazi zimski uvjeti vožnje. Upozoravaju se vozači da prilikom vožnje obavezno koriste zimske opremu, a pješaci na povećan oprez prilikom kretanja.

Iako je u Dubrovniku nešto toplije nego jučer, jutro je osvanulo na minus tri, tijekom protekle noći i jutra napadalo je dosta snijega. Vozači se upozoravaju da ne kreću ni na kakav put ukoliko nemaju zimske gume ili lance za snijeg. Dežurne i komunalne službe Grada Dubrovnika na terenu od ranog jutra. Nanosi snijega su veliki i čisti se prema prioritetima, prvo glavne ceste. Na terenu su tri ralice od kojih dvije čiste prometnice na području Grada, a jedna ralica prometnice u naselju Mokošica, prema prioritetu i važnosti. Međutim, preporuka je i dalje da građani zbog poledice ne koriste osobne automobile, a pješaci hodaju s povećanim oprezom. Javni prijevoznik Libertas do normalizacije uvjeta na prometnicama prometuje otežano i van voznog reda sukladno mogućnostima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.