Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik se predstavlja na sajmu IMTM u Tel Avivu

30.03.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik se predstavlja na sajmu IMTM u Tel Avivu

Dubrovnik se predstavlja na sajmu IMTM u Tel Avivu

Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika / -

Turistička zajednica grada Dubrovnika, od 28. do 30. ožujka, nastupa na samostalnom štandu na sajmu IMTM-u u Tel Avivu.

TZ grada Dubrovnika na sajmu u Tel Avivu, odmah pored štanda TZ Zagreba, predstavlja turističku ponudu Dubrovnika te u okviru sajma održava niz sastanaka s izraelskim organizatorima putovanja i predstavnicima medija.

Štand TZ Grada Dubrovnika posjetila je Veleposlanica Republike Hrvatske u Izraelu Vesela Mrđen Korać, prvi tajnik RH Veleposlanstva Lada Ćurković, kulturni ataše Republike Hrvatske Goran Vidošević te organizatorica sajma IMTM Oryl Spangul. Na sajmu sudjeluje 1870 izlagača iz 57 zemalja, a očekuje se preko 25 000 posjetitelja.

Povodom promocije Dubrovnika na izraelskom tržištu, Turistička zajednica grada Dubrovnika snimila je video o bogatom židovskom naslijeđu u Dubrovniku. Cilj petominutnog videa je predstaviti židovsku povijest Dubrovnika i Dubrovačke Republike te ukazati na iznimno dugotrajnu i neraskidivu vezu Grada sa svojim židovskim stanovništvom. Video je snimljen na hebrejskom jeziku, uz engleski titl, a autor i voditelj je dugogodišnji vodič i član Židovske općine Dubrovnik, Matija Singer.

Promotivni video je koristi se za promociju na društvenim mrežama na izraelskom tržištu te također za distribuciju izraelskim turističkim agencijama, zrakoplovnim prijevoznicima i ostalim partnerima.

Budući da je Izrael jedna od najprocijepljenijih zemalja svijeta te pozicioniranjem Hrvatske na zelenu listu na tom tržištu, nastupom na sajmu u Tel Avivu, promocijom i putem promotivnog videa o doprinosu židovskog kulturno-povijesnog naslijeđa dubrovačkom napretku kroz povijest, očekuje se pozitivan rast turističkog prometa s izraelskog tržišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.