Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik u programu popularne američke emisije "The Travel Detective"

20.12.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Screenshot PBS

Screenshot PBS

Foto: - / -

U programu jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija "The Travel Detective" PBS televizije objavljen je specijalni prilog o Dubrovniku, 'skrivenom dragulju' otvorenom za turiste u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom.

Autor priloga je Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema.

Greenberg u gotovo desetominutnom prilogu na svojstven način dočarava dubrovačku povijest, kulturu i umjetnost.

Uz impresivne snimke iz zraka i unutar zidina, prilog prikazuje prepoznatljive lokacije kao što su stara gradska jezgra, Lazareti, Srđ s tvrđavom Imperial, ali i otkriva skrivene ljepote podalje od vreve turista.

Autor nije propustio priliku za šetnju i razgovor sa stanovnicima, a prilog u konačnici na kreativan način milijunskom auditoriju prikazuje Grad u najboljem svjetlu.

Nastavak je to aktivnosti usmjerenih ka promociji Dubrovnika na ključnim emitivnim tržištima tijekom globalne pandemije, u ovom slučaju američkom tržištu. U okolnostima zdravstvene i ekonomske krize, kada je turizam kao uslužna djelatnost posebno pogođen efektima globalne pandemije, ključno je zadržavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika i Hrvatske kao atraktivne i sigurne turističke destinacije Takve strateške mjere priprema su za oporavak turizma s poboljšanjem epidemiološke situacije u budućnosti.

Prilog je sniman u razdoblju od 23. do 27. listopada u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika. Emisija „The Travel Detective“ prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.

Osim televizijske emisije, „putnički detektiv“ Greenberg je nedavno snimio i online razgovor sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić na temu partnerstva Grada Dubrovnika i Udruženja Cruise Lines International Association (CLIA). Intervju će emitirati CLIA u serijalu “Cruise Views”, a ovom prilikom zamjenica Tepšić govorila je o važnosti održivog i odgovornog turizma za daljnji razvoj Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.