Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovniku priznanje za 3D urbano planiranje za pametni i održivi grad

16.09.2019.

12:44

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Predstavnici Grada Dubrovnika sudjelovali su na tradicionalnoj konferenciji GDi Solutions Day u četvrtak u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovalo 250 stručnjaka koji su raspravljali o temama pametnog društva i poslovanja te utjecaja klimatskih promjena na život, posao i poslovne procese.

Dodijeljena su i posebna priznanja u tri kategorije, a Grad Dubrovnik je dobio nagradu za 3D urbano planiranje za pametni i održivi grad u kategoriji "GDi Smart Society 2019.".

Nagradu je primila pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić, koja je predstavljala Grad Dubrovnik zajedno s višim savjetnikom Franjom Barišićem.

Pročelnica Lončarić sudjelovala je i u zanimljivoj panel diskusiji, s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Javne ustanove Natura Viva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na panelu se razgovaralo o gospodarskom učinku klimatskih promjena te ulaganjima i izgradnji infrastrukture kao mehanizma upravljanja klimatskim promjenama.

U ostalim kategorijama, priznanje je dobila Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede za svoju inovativnu ideju sljedivosti u prehrambenom lancu od mora do stola, i to u kategoriji "GDi Smart Innovation 2019.". Generali osiguranje je dobilo priznanje u kategoriji "GDi Smart Industry 2019." za rješenje upravljanja rizicima od poplava, potresa i klizišta u geo-oblaku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.