Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DUNEA: Održana radionica u NATURA 2000

01.03.2019.

08:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta Tehničke pomoći, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., organizirala je 26. veljače u prostorima Centra za poduzetništvo u Dubrovniku besplatnu radionicu "NATURA 2000".

Cilj radionice bio je informirati javni sektor o mogućnostima i provedbi Europskih i strukturnih fondova te jačanju općih kapaciteta potencijalnih korisnika.

Radionicu je vodila Marija Sitar iz Moneo savjetovanja d.o.o. Također, prezentaciju o ekološkoj mreži Natura 2000 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gospodarskim koristima te mogućnostima financiranja projekata unutar nje iz EU fondova, održala je Iva Pozniak, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata.

NATURA 2000 je najveće zaštićeno područje na svijetu koje zauzima gotovo petinu kopnenog područja Europske unije, kao i značajan dio okolnih mora. Zbog svojeg opsega ona predstavlja puno više od samog utočišta za ugrožene vrste i rijetka staništa, čuva nebrojene druge vrijedne vrste i zdrave ekosustave.

Kao takva, nalazi se u središtu europske zelene infrastrukture i igra važnu ulogu u zaštiti našeg živog prirodnog kapitala o kojem svi ovisimo. S obzirom na to da ova ekološka mreža pokriva više od 60 posto teritorija Dubrovačko-neretvanske županije, predstavlja iznimno važno područje te pruža mnoge mogućnosti za financiranje iz EU fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.