Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dvanaest stipendista zaklade "Libertas Foundation"

27.09.2019.

16:29

Autor: Radio Dubrovnik

DEŠA

DEŠA

Foto: - / -

U prostorijama DEŠE – Dubrovnik u Lazaretima u petak je predsjednik odbora "Fonda Ante i Evelyn Mrgudić" iz zaklade "Libertas Foundation" iz San Pedra Niko Hazdovac uručio stipendije za dvanaest učenika/ca obrtničkih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2019/20 godinu.

Jedan od glavnih donatora stipendija za 2019. godinu je obitelj Benmosche koja već dugi niz stipendira učenike s područja Dubrovačko neretvanske županije.

Ovo je sedamnaesta godina za redom kako "Libertas Foundation" pomaže učenike/ce strukovnih škola iz Dubrovačko-neretvanske županije. Cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u ruralnim dijelovima Županije, motivacija za bolje učenje te financijska pomoć obiteljima lošeg imovnog stanja.

Ove godine stipendije su dobili budući obrtnici/ce iz Konavala, Korčule, Pelješca, Metkovića, Mljeta, Mokošice i Dubrovnika: 1 kuhar, 1 konobar, 2 automehaničara, 1 elektromehaničar, 1 električar, 2 kozmetičarke, 1 cvjećar, 1 slastičarka, 1 frizerka te 1 hotelijersko turistička djelatnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.