Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DVD Orebić u protekle dvije godine imao oko 70 internecija

21.12.2021.

09:42

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Orebić

Orebić

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U vatrogasnom domu u Orebiću održana je redovna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić na kojoj su podnesena i prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2020. i za 11 mjeseci ove godine.

Izvještaj o intervencijama u tom razdoblju, a bilo ih je više od 70, podnio je vatrogasni zapovjednik Nikša Nogalo.

Donesen je i program rada i financijski plan za iduću godinu u kojoj će se nastaviti daljnja nabavka vatrogasne opreme i izobrazba vatrogasaca.

U radu Skupštine sudjelovao je načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, pohvalivši organizaciju i rad tog najvećeg vatrogasnog društva na Pelješcu i njegovu ulogu u očuvanju materijalnih dobara i spašavanju ljudskih života, kao i u drugim akcijama za opću korist.

Općina će, poručio je, i dalje iz svog proračuna financijski pomagati rad društva, a za 2022. godinu za tu je svrhu u proračunu osigurano pola milijuna kuna.

Pozdravne riječi u ime Općine Lumbarda i tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva uputila je načelnica Marija Klisura, a svoje kolege došli su pozdraviti i podržati predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društva u Vignju, Trpnju, Smokvici, Metkoviću i Vidu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.