Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Eksperimentalni program "Škola za život"

03.09.2018.

14:15

Autor: Božica Đurđević

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Nova školska 2018./2019. godina bit će u povijesti hrvatskoga školstva zapamćena po početku provedbe eksperimentalnoga programa "Škola za život" koji će se od 3. rujna primjenjivati u prvim razredima osnovnih škola.

Bitne promjene koje u hrvatski obrazovni sustav uvodi eksperimentalni program "Škola za život", koji se počinje primjenjivati od danas nisu u dokumentima, nego u učionicama, gdje učenike treba poticati da, među ostalim, usvoje vještinu učenja, istaknula je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj. U skladu s tim eksperimentalnim programom školovanje će nastaviti učenici petih razreda i prvoga razreda gimnazija, u sedmim razredima učenici će raditi po eksperimentalnom programu iz triju predmeta - biologije, fizike i kemije, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima eksperimentalni program bit će u općeobrazovnim predmetima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.