Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

ENNA Transport smanjuje broj radnika u Pločama

25.10.2020.

16:46

Autor: Radio Dubrovnik

ENNA Transport

ENNA Transport

Foto: - / -

Značajno smanjenje opsega poslovanja u Poslovnoj jedinici Ploče hrvatskog željezničkog cargo prijevoznika ENNA Transport uzrokovalo je potrebu za smanjenjem broja radnika tj. optimiziranjem radnih procesa.

Broj radnika u PJ Ploče smanjit će se za 20, od kojih je osam radnika ponuđen premještaj u regiju sjever, u kojoj postoji potreba za povećanjem broja radnika. Redovne djelatnosti društva u Pločama nastavit će obavljati 32 radnika.
 
"Racionalizacija troškova provodi se s ciljem stabilizacije poslovanja. Poslodavac se, vodeći računa o radnicima i kako bi umanjio negativne posljedice promjena, odlučio za isplatu otpremnina po modelu koji je za radnike značajno povoljniji od uvjeta propisanih Zakonom o radu, a poslodavac će svima isplatiti i Božićnice te dar za djecu. Do 31. prosinca provest će se reorganizacija, tijekom koje će doći do spajanja poslova komplementarnih radnih mjesta, edukacije i osposobljavanja radnika za obavljanje više vrsta poslova", ističu iz ENNA Transporta.
 
ENNA Transport je prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik koji zapošljava više od 100 radnika. S 3,5 milijuna tona prevezene robe i 30 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj, tvrtka vrši i organizira prijevoze diljem Europe. Tvrtka je u sastavu Energia naturalis (ENNA) grupe od 2015. godine.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.