Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Epidemiološke mjere u Neretvi produljene, u ostatku županije se popuštaju

23.04.2021.

12:18

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predložio je Nacionalnom stožeru donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za jedinice lokalne samouprave s područja doline Neretve.

Na tom se području do 9. svibnja zadržavaju postojeće nužne epidemiološke mjere, dok će se na području ostalih jedinica lokalne samouprave primjenjivati nacionalna Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Na sjednici Stožera je istaknuto kako se ovakve preporuke donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je na širem dubrovačkom području zabilježen pad od 22 posto u 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, na Korčuli je pad od 27 posto, dok je u Neretvi zabilježen blagi pad, no 14-dnevna kumulativna incidencija je i dalje visokih 1242 zaražena.

Najteže stanje je trenutno u Opuzenu, gdje se u posljednjih sedam dana bilježi porast od 88 posto novih slučajeva zaraze COVID-19.

Prijedlog Odluke je Stožer donio nakon sjednice održane u petak, a sukladno naputku Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon održanih sastanaka s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.