Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europe Direkt u Dubrovniku

09.11.2013.

14:13

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar Europe Direkt imat će i web stranicu na koju će građani moći doznati što se događa u priobalnoj, ali i ostatku Hrvatske kao i Europi

Nakon gotovo 19 godina postojanja Europskog doma u Dubrovniku je otvoren i Europe Direkt Informacijski centar. Centar je nastao suradnjom s predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Dubrovački Europe Direct najmlađi je infocentar u Europskoj uniji, 503. po redu - četvrti u Hrvatskoj i prvi na hrvatskoj obali. Centar je u prizemlju zgrade FINE otvorio šef predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj njegova ekscelencija  Branko Baričević.
Europe Direct će građanima Dubrovačko-neretvanske županije pružati usluge informiranja, savjetovanja i pomoći o Europskoj uniji, osobito o pravima građana Europske unije, prioritetima Unije, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja. Europe Direkt informacijski centar otvoren je danas u nazočnosti zastupnika u Europskom parlamentu iz Dubrovnika - Dubravke Šuica i Olega Valjala.
Centar Europe Direkt imat će i web stranicu na koju će građani moći doznati što se događa u priobalnoj, ali i ostatku Hrvatske kao i Europi. Cilj im je stvoriti dvosmjernu vezu - u Centar neće samo dolaziti informacije već je bitno i kakva će poruka biti poslana iz Dubrovnika u Europsku uniju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.