Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europska konferencija peradara

18.09.2018.

14:25

Autor: Nila Miličić Vukosavić

Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / -

U Dubrovniku se održava Europska konferencija peradara, najveća konferencija iz područja poljoprivrede na kojoj više od 1500 sudionika iz 72 zemlje raspravlja o važnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti te svim aspektima uzgoja peradi i prehrane.

WPSA je svjetska udruga osnovana 1912. godine, a bavi se peradarskom proizvodnjom, edukacijom i znanošću u području peradarstva. Konferenciju u Europi WPSA održava svake četvrte godine, a Hrvatskoj je ovo prva organizacija skupa. Znanstveni program konferencije fokusiran je na glavna pitanja istraživanja i proizvodnje peradi s ciljem unaprijeđenja znanja, a tijekom skupa održat će se šest plenarnih sjednica te 22 radionice, kao i izložbe i tehnički obilasci. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.