Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europski biciklistički izazov

30.05.2015.

00:15

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I grad Dubrovnik uključio se u Europski biciklistički izazov 2015., biciklističko natjecanje između europskih gradova održano u svibnju tijekom kojeg su građani diljem Europe imali priliku natjecati se u broju prijeđenih kilometara.

Cilj događanja je promocija mobilnosti, biciklizma i zdravog načina života u kojoj već četvrtu godinu za redom sudjeluju brojni europski gradovi te na taj način potiču svoje građane na zdravi i sportski način života. Konkurenti Grada Dubrovnika ove godine su Rim, Tallin, Varšava, Prag, Padova, Nantes, Lille, Gdansk, Brescia, Zagreb, Bologna te mnogi drugi manji gradovi. Usprkos otežanim uvjetima u Gradu za vožnju biciklima, zajedničkim se snagama „ispedaliralo" 300-tinjak kilometara i tako se Grad rangirao na 38. mjesto ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova. Mjesec bicikliranja završava u nedjelju, zajedničkom vožnjom duž lijeve obale Rijeke dubrovačke u 17 sati kod Franjevačkog samostana u Rožatu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.