Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europskim sredstvima nabavljena oprema za igralište Dječjeg vrtića Pile

25.02.2020.

17:11

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu projekta "Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika" nabavljena je oprema za igralište Dječjeg vrtića Pile, a koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Postavljena oprema vrijednosti 269.662,50 kuna uključuje antistres podlogu, igralo, vrtuljak, penjalicu, klackalicu, njihalicu, kućicu s didaktikom, pješčanik i učionicu na otvorenom, dvije klupe, drveni koš za otpatke te 2D školicu.

Europskim sredstvima nabavljena je i informatička oprema za Dječji vrtić Pčelica u Novoj Mokošici – video nadzor, prijenosno računalo i projektor, a u tijeku je i postavljanje preostale opreme - Montessori opreme u dječjim vrtićima Škatulica, Mala kuća, Palčica, zatim senzorne sobe u vrtićima Pčelica i Palčica te opreme za sportski program u vrtićima Pile, Ciciban i Palčica.

Naime, riječ je o projektu “Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna, a koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U sklopu projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.