Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Evo kako će izgledati komunalna luka u uvali Luka "Porto UŠ"

24.02.2020.

15:33

Autor: Radio Dubrovnik

ŽLU Korčula

ŽLU Korčula

Foto: - / -

Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković su danas u Splitu potpisali ugovor za projekt izgradnje komunalne luke u uvali Luka "Porto UŠ" vrijedan 3.5 milijuna kuna.

Cijeli iznos dodijeljenih sredstava od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture je bespovratan.

Uz ministra Butkovića i ravnatelja Tvrdeića, potpisivanju je sudjelovao i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo te državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

"Nakon što je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava slijedi postupak javne nabave te javni poziv za iskaz interesa za korištenje komunalnog veza. Komunalna luka će imati 88 vezova za plovila lokalnog stanovništva duljine do 8 metara, vanjski gat duljine 100 metara koji je valobranskog tipa te unutrašnja strana s dvije duljine po 50 metara također za vez plovila lokalnog stanovništva", ističe ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.