Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Festa 2021. Dubrovnik" po skraćenom programu, većina događaja odgođena

16.01.2021.

12:24

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

iz Udruge Festa Dubrovnik obavijestili su javnost kako će se i ove godine održati manifestacija "Festa Dubrovnik", i to u svom jubilarnom 20. izdanju, ali u skraćenom izdanju s programima prilagođenim epidemiološkoj situaciji.

"Udruga Festa Dubrovnik za ovogodišnju je svoju jubilarnu 20. manifestaciju 'Festa 2021 Dubrovnik' po tradiciji pripremila višednevni bogat i raznovrstan program koji bi počeo Festom od klapa i naj-popularnijim skladbama V. Paljetka, M. Nardellija, Đ. Jusića i K. Magdića! I naše bi operne Dive pjevale u crkvi sv. Vlaha, Rock-paradom bismo se vratili u Lazarete, gala-koncert smo planirali uz 30. obljetnicu dubrovačke Atlantide s DSO i gostujućim zvijezdama. Bilo bi i Feste od vina na Kandeloru i radionice tradicionalnih jela uz autohtona vrhunska vina u sklopu nje. Ali smo Protokol Grada i sve institucije s kojima surađujemo, prema jednoglasnoj odluci redovne Skupštine naše Udruge, budući da nije bilo naznaka skorih promjena epidemiološke situacije u nas i prema njoj odgovarajućih mjera, obavijestili o odgodi svih naših planiranih programa jubilarne 20. Feste 2021 Dubrovnik, koji su pretpostavljali veći broj izvođača i publike", ističe umjetnička ravnateljica Feste Darija Mikulandra Žanetić.

Ono što sigurno ostaje u programu je u ponedjeljak 25. siječnja u 19 sati u predvorju Kazališta Marina Držića - otvaranje izložbe "Grad sv. Vlaha", u suradnji s Dubrovačkom udrugom likovnih umjetnika i Hrvatskom maticom iseljenika. Organizaciju izložbe pomogli su Kazalište Marina Držića, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Marin Ivanović, Andrea Batinić i Igor Brautović.

Također, u četvrtak 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića održat će se promocija albuma klape Kaše "Misa sv. Vlaha", autora Vicka Dragojevića (umjesto odgođene Feste od klapa).

"O novim terminima odgođenih programa obavijestit ćemo čim to realno bude moguće. Humanitarna namjena 20. Feste bit će usmjerena Općoj bolnici Dubrovnik", poručuje Mikulandra Žanetić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.