Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Festival vina i gastronomije

07.03.2013.

12:18

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival vina i gastronomije – Dubrovnik 2013. okupio je u hotelu LaCroma na Babinom kuku brojne ugostitelje i hotelijere iz Dubrovačko neretvanske županije, ali i renomirane stručnjake koji će danas i sutra održati svoja predavanja.

"Dubrovnik više nema problem brojki, jer je u prošloj godini u Dubrovniku bilo 2 milijuna i 800 tisuća gostiju, a popunjenost dubrovačkih hotela bila je na razini 198 dana" – kazao je u prigodi otvorenja Festivala gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuvši da ove godine možemo očekivati još i bolji rezultat i čak 3 milijuna gostiju. Naš problem, nastavio je Vlahušić, su kvalitetni kadrovi i u budućnosti treba razmišljati o pokretanju visoke ugostiteljske škole u Dubrovniku s renomiranim predavačima iz najpoznatijih svjetskih škola. Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika i Turistička zajednica grada Dubrovnika ovu edukativnu manifestaciju organiziraju ususret glavnoj turističkoj sezoni a sve s ciljem osvježavanje znanja i upoznavanja s inovacijama u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.