Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Forum mladih": Održana radionica "Mladi kantautori i bendovi"

13.08.2021.

16:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu cjelogodišnje gradske manifestacije „Forum mladih Grada Dubrovnika“ održan je završni koncert pod nazivom „Mladi kantautori i bendovi“ koji se već tradicionalno odvija u Klubu mladih "Orlando".

Naime, zbog poštivanja epidemioloških mjera ovogodišnja završna radionica mladih glazbenika upriličena je u virtualnom izdanju, a objedinila je niz stranih i domaćih glazbenih obrada koje su priredili upravo dubrovački kantautori i bendovi.

Grad Dubrovnik kao jedan od organizatora ove kulturno – umjetničke manifestacije dao je izraditi film s nastupima sudionika radionice koja se održala na nekoliko različitih lokacija u Dubrovniku. Film u trajanju od jednog sata predstavljen je kao mala retrospektiva forumske radionice, u kojem su članovi glazbenih sastava podijelili vlastita glazbena iskustva sudjelovanja u gradskoj manifestaciji „Forum mladih“ i istovremeno pokazali dojmljive interpretacije dubrovačkoj publici.

Jedan od sudionika virtualnog izdanja završne glazbene radionice je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić koji se prigodnim obraćanjem i kratkom svirkom zahvalio na sudjelovanju i još jednom podržao ovaj hvalevrijedan cjelogodišnji projekt koji okuplja mlade sugrađane Grada.

Podsjetimo, Forum mladih Grada Dubrovnika je edukativan i preventivan projekt, koji se sastoji od niza manifestacija usmjerenih ka podizanju kvalitete života djece i mladih, na način da svi dobiju priliku pokazati svoj kreativni rad javnosti.

Film završnog koncerta „Mladi kantautori i bendovi“ dostupan je u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.