Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Forum mladih" započeo radionicom "O čemu sve pišemo"

30.10.2020.

10:56

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Cjelogodišnja manifestacija "Forum mladih" za školsku godinu 2020/21. započela je radionicom "O čemu sve pišemo", koja se održala putem aplikacije zoom 28. listopada. Poštujući epidemiološke mjere, sudionici ove forumske radionice svoje su radove izlagali online.

Domaćin voditeljima i moderatorima Foruma mladih bio je Centar za mlade Dubrovnik, koji je pružio i tehničku podršku održavanju radionice. Cijeli tijek radionice mogao se pratiti uživo putem Facebooka na stranici Foruma mladih Grada Dubrovnika.

U radionici su učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova izveli dvadeset radova u raznim vidovima literarnog izraza, od poezije posvećene prvim ljubavima, majkama i Gradu, eseja posvećenih kućnim ljubimcima do znastvenofantastičnih i kriminalističkih priča te putopisa.

Tradicionalni partner u organizaciji radionice "O čemu sve pišemo" bile su Dubrovačke knjižnice Dubrovnik. Radionicu je umješno pripremila i moderirala djelatnica Dubrovačkih knjižnica Marijana Leventić.

Organizator manifestacije "Forum mladih" Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika zahvaljuje svim učenicama i učenicima autorima literarnih radova, njihovim mentoricama i mentorima te ravnateljicama i ravnateljima škola i učeničkih domova na odazivu i sudjelovanju, jer su, unatoč otežanim uvjetima izazvanih pandemijom, pokazali nadarenost, kreativost te mladenačku radost i optimizam.

Sljedeća radionica Foruma mladih pod nazivom "Rukama složeno" održat će se u dubrovačkim školama i učeničkim domovima tijekom studenog, dok će se završna izložba svih radova postaviti u Centru za mlade Dubrovnik. Izložba će se otvoriti 25. studenog u 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.