Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković: Britancima ćemo platiti test na Covid-19 umjesto karantene

25.08.2020.

16:08

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković razgovarao je s novinarom najgledanije austrijske televizije ORF Christianom Ferdinandom Wehrschützom o trenutačnom stanju u dubrovačkom turizmu, promjenama koje su se dogodile od početka ovogodišnje sezone i utjecaju posljednjih mjera.

Ponajviše postroženih pravila koje je uvela Austrija zbog sve lošijih epidemioloških brojki u Hrvatskoj te stavljanja Hrvatske na crvenu listu od strane Velike Britanije.

Mjere se prilagođavaju novonastalim situacijama, pa je tako gradonačelnik Franković izvijestio kako prema Velikoj Britaniji, zajedno s hrvatskim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Grad Dubrovnik ide s prijedlogom da se umjesto karantene uvede COVID testiranje te da će u takvom slučaju Grad platiti testiranje za svoje britanske turiste.

"Imamo kapacitete i možemo to odraditi bez problema, uz podršku, u slučaju potrebe, iz Splita i Zagreba", kazao je Gradonačelnik.

I na ovaj način Grad ulaže značajne napore da privuče turiste sa svih tržišta uz naglasak na sigurnost i točnu informaciju o trenutačnom stanju vezano za koronavirus, koje je u Dubrovniku i dalje povoljno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.