Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković čestitao Dan državnosti

30.05.2020.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković prigodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja uputio je čestitku svim građanima, prisjećajući se prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine te na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom stoljeća.

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i ulogom Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti omogućeni su uvjeti za stvaranje suvremene Republike Hrvatske za kojom je hrvatski narod stoljećima težio.

Razdoblje stvaranja samostalne, demokratske i suvremene Hrvatske tijekom i nakon Domovinskog rata pokazalo nam je koliko zajedništvom i jedinstvom možemo puno toga postići. Razdoblje je to, koje je uistinu vrijedno spomena jer smo se u tom vremenu zajedno uspjeli izboriti za slobodu, istinu, mir i demokratske vrijednosti.

Na današnji dan trajno je ispisana hrvatska povijest, koje se danas s ponosom prisjećamo i posebno ističemo zahvalnost, ali i pijetet prema hrvatskim braniteljima i civilima koji su hrabro, odlučno i ustrajno stali u obranu Domovine u najtežim vremenima.

Neka nam oni danas i u budućnosti budu primjer koliko se zaista vrijedi žrtvovati za dobrobit i korist hrvatskog naroda, našeg Grada i Domovine.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i ime Grada Dubrovnika, čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik

Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.