Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković i Dobroslavić čestitali najveći židovski blagdan Pesah

19.04.2019.

12:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, povodom židovskog blagdana Pesaha, uputili su čestitku predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima židovske vjeroispovijesti.

Njihove čestitke prenosimo u cijelosti.

„Poštovana gospođo Horović,

povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno želim uputiti najiskrenije čestitke.

Pesah je nadasve blagdan slobode, spasenja i nade u bolje sutra, dan kojim se slavi izbavljenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva. Sloboda je temeljna ljudska vrijednost za koju se uvijek vrijedi boriti i za koju ćemo pretrpjeti sve, čak i ono što nam se čini nemoguće. Nju najviše priželjkujemo kada smo u nevolji te je znamo istinski cijeniti kada je zaista i ostvarimo, a upravo nas na to uvijek iznova podsjeća Pesah.

Od srca Vam želim da blagdan Pesah provedete u miru, ljubavi i dostojanstvu, u društvu obitelji i dragih prijatelja.

Hag Pesah Sameah!

Gradonačelnik Mato Franković”

 

„Poštovana gospođo Horović,

u prigodi jednog od najvažnijih židovskih blagdana – blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku upućujem čestitke u svoje osobno ime kao i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Na ovaj blagdan koji je vječiti podsjetnik na izbavljenje židovskog naroda iz okova ropstva od srca Vam želim mir i radost te da tu radost podijelite sa svojom obitelji, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

Sretan Vam i košer Pesah!

S poštovanjem,

Župan

Nikola Dobroslavić”

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.