Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković: Molim građane da se ponašaju odgovorno

13.03.2020.

17:45

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je jutros sastanak s predstavnicima gradskih žurnih službi i komunalnih društava o pripravnosti za slučaj pojave koronavirusa na području grada Dubrovnika.

Sve gradske službe su opremljene i spremne provoditi upute nadležnog županijskog Stožera civilne zaštite, odnosno Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Ovim putem apeliramo na sve građane Grada Dubrovnika da se ponašaju odgovorno, prate relevantne izvore informiranja te sukladno tome slijede upute, a s ciljem izbjegavanja širenja dezinformacija i nepotrebne panike. Također, vrlo pažljivo se prati epidemiološka situacija u našoj i svim ostalim županijama te će se sukladno procjeni nadležnih epidemiologa donositi daljnje odluke i upute", istaknuto je na sastanku.

 Za sada je preporuka da se do daljnjeg odgode svi skupovi i organizirana okupljanja s više od 100 ljudi te sportska natjecanja, a o čemu je Grad Dubrovnik obavijestio sve ustanove na području Grada.

Na web stranici Grada Dubrovnika mogu se pratiti informacije i obavijesti za javnost nadležnih tijela te su za građane istaknuti svi potrebni kontakti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.