Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković: Moramo biti odlučni, strpljivi i odgovorni

11.04.2020.

16:24

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon što je županijski stožer civilne zaštite danas objavio kako je među petnaest novozaraženih i jedan nepokretni korisnik Doma za starije u Dubrovnik, na društvenim mrežama oglasio se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Poštovani sugrađani,

Na žalost dogodilo se ono što smo pod svaku cijenu željeli izbjeći. Korona virus uvukao se i u naš dom umirovljenika. Danas možemo postavljati tisuću pitanja zašto i kako se to dogodilo - odgovora će vrlo vjerojatno biti jednak broj.

No, ono što govorimo od početka jest kako je svatko od nas potencijalni nositelj virusa. Mnogi će ga prehodati i neće ni znati da su nositelji, ali istovremeno ako imaju kontakte s drugima te se ne pridržavaju socijalne distance mogu zaraziti na desetke naših sugrađana.

Upravo zato moramo biti odlučni kako nam se unatoč svemu što smo do danas uspjeli postići sada ne bi dogodio talijanski scenarij.

Vodeći se time donio sam odluku kako se placa u Gružu za sada još neće otvoriti dok se ne stabilizira epidemiološka situacija, unatoč tome što su ispunjeni svi uvjeti sukladno uputama Nacionalnog stožera.

Svi se možemo i moramo strpjeti. Cilj nam je pobijediti ovaj virus. Ovo nije vrijeme donošenja populističkih poteza. Ovo je vrijeme odgovornog ponašanja na dobrobit sviju nas, a poglavito onih najugroženijih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.