Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković na konferenciji "Održivi turizam i kulturna baština"

19.07.2019.

18:28

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković u Mostaru sudjeluje na konferenciji "Održivi turizam i kulturna baština" povodom obilježavanja 15. obljetnice obnove Starog mosta, kojeg organizira Grad Mostar u suradnji s UNESCO-om.

Cilj konferencije je promicanje održivog turizma kao perspektivne razvojne grane Grada i regije, a niz stručnih predavanja i primjera dobre prakse nudi mogućnost kvalitetne diskusije o toj temi.

Franković je predstavio projekt "Respect The City", odnosno mjere i aktivnosti koje Grad Dubrovnik poduzima u suzbijanju prekomjernog turizma.

Primjere dobre prakse također su podijelili generalna tajnica Crnogorske nacionalne komisije za suradnju s UNESCO Milica Nikolić, viša savjetnica u Odsjeku za staru gradsku jezgru i baštinu Grada Splita Jasna Jerkov te šef ureda UNESCO-a u Bosni i Hercegovini Siniša Šešum.

Konferenciju su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, direktorica UNESCO-a za znanost i kulturu u Europi Ana Luiza Massot Thompson-Flores te tajnik u Veleposlanstvu Republike Italije u Sarajevu Carlo Marcotulli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.