Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković na konferenciji "Women in Tech Balkans Summit"

02.07.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Konferencija pod nazivom „Women in Tech Balkans Summit“ održana je u hotelu Dubrovnik Palace, a događanju je nazočio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Iskazao je iznimno zadovoljstvo što je upravo Dubrovnik izabran za domaćina konferencije.

Glavna tema je osnaživanje položaja žena i djevojaka u svijetu visoke tehnologije i poduzetništva.

U svom uvodnom izlaganju gradonačelnik Franković kazao je kako aktivnija uloga žena u digitalno doba može znatno doprinijeti prevladavanju rodnih razlika, brisanju svekolikih nametnutih stereotipa, nejednakosti, ali i iskazivanju brojnih talenata žena i djevojaka koje posjeduju potrebna znanja i vještine za rad u tehnološkim djelatnostima.

Gradonačelnik je skrenuo pozornost i na osnaživanje položaja žena u svim društvenim segementima i njihovom daljnjem međusobnom povezivanju putem kojeg se jača njihova prisutnost i uloga u poslovnom svijetu.

„Nemjerljiva je danas pozicija žena, majki i djevojaka koje u ovom ubraznom vremenu nastoje uskladiti i postići balans za brigu o obitelji, djeci i karijeri. Stoga smatram da njihova predanost, organiziranost, ambicija, obrazovanje zasigurno mogu pridonjeti i u svijetu inovacija, tehnologije i poduzetništva“ istaknuo je gradonačelnik Franković.

Ovogodišnje prvo regionalno izdanje konferencije „Women in Tech Balkans Summit“ okupilo je i brojne WIT međunarodne ambasadore, te lidere domaćih i inozemnih Start-up platformi koji su se osvrnuli na zapošljavanje žena u sektoru digitalnih tehnologija i stvaranju mogućnosti i jednakih prilika za sve.

Podsjetimo,  „Women in Tech“ međunarodni je pokret osoba koje se bore za spolnu ravnopravnost u prirodnim i tehničkim znanostima, inžinjerstvu i matematici. Cilj ovog pokreta je potaknuti žene da se iskušaju u digitalnim poslovima i steknu samopouzdanje kojim će savladati brojne prepreke, nejednakost i stereotipe koji su i dalje sveprisutni.

Konferenciji koja je objedinila niz promišljanja o intenzivnijem uključivanju žena u tehnološki sektor, nazočila je i bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.