Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković na poziv UN-a i UNESCO-a održao panel o održivom turizmu

11.03.2021.

16:58

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na virtualnom okruglom stolu na temu održivog turizma u uvjetima nakon pandemije korona virusa, u sklopu Regionalnog foruma održivog razvoja Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE).

Jedini gradonačelnik među sudionicima četiri okrugla stola s ukupno 12 sesija zamišljenih kao uvod u zasjedanje Regionalnog foruma UNECE-a, predstavio je sve aktivnosti koje je gradska uprava od 2017. godine do danas poduzela s ciljem pozicioniranja Dubrovnika kao predvodnika održivog i odgovornog turizma na Mediteranu s naglaskom na strateški projekt „Poštujmo Grad“.

"Na početku mandata susreli smo se ozbiljnim prijetnjama koje nosi prekomjerni turizam, dok su danas turističke aktivnosti i turistički sektor pod utjecajem pandemije u potpunoj stagnaciji, ali gledamo optimistično i krizu smatramo idealnom prilikom za iznalaženje novih rješenja, novih ideja i vizija kako bi dodatno osnažili našu temeljnu gospodarsku granu", naglasio je gradonačelnik Franković tijekom svog izlaganja.

Tema ovogodišnjeg Regionalnog foruma Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu su odgovor na COVID-19 krizu i oporavak s naglaskom na održivosti.

UNECE je jedna od pet regionalnih komisija UN-a, osnovana 1947. sa sjedištem u Ženevi. Glavni joj je zadatak promicanje gospodarske suradnje među svojih 56 članica, među njima i Republike Hrvatske. U aktivnostima Komisije sudjeluje preko 70 organizacija i nevladinih udruga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.