Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković nakon rasta novozaraženih: "Korona ili sezona - ne može oboje!"

15.07.2021.

11:23

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković na svojoj je Facebook stranici u objavi pod naslovom "Korona ili sezona - ne može oboje!" upozorio sugrađane na pridržavanje mjera te ih pozvao da se cijepe.

Poštovani sugrađani, danas je čak 13 ljudi iz Grada pozitivno na korona virus. Ukupan broj zaraženih na području grada Dubrovniku je 58 osoba. Podsjetit ću, prije nešto više od tjedan dana imali smo ukupno dvije zaražene osobe.

Nakon izvrsnog odaziva na cijepljenje prije tjedan dana sutra, zbog visokih temperatura punkt za cijepljenje bit će na novoj lokaciji u studentskom domu. Parking osiguran, puno hlada i klimatiziran prostor.

Ovim putem Vas molim da svi VI koji se možete cijepiti to i napravite.

Ujedno, najavljujem provođenje strožih mjera kontrole pridržavanja epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ-a. Naime, od ukupnog broja zaraženih osoba 58, značajan broj njih se zarazio u jednom ugostiteljskom objektu koji je imao živu muziku.

Ponovno apeliram na ugostitelje da, što bi naši stari rekli 'ne ubijajte kravu zbog šnicela'. Iskrivljenim podacima pojedinaca svi smo ugroženi.

Nećemo tako nešto više tolerirati, tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.