Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković obišao domove za starije i dočekao betlehemsko svjetlo

21.12.2019.

16:16

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić i pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića, povodom nadolazećih blagdana obišao je domove za stare i nemoćne.

Nakon obilazaka, u gradskoj vijećnici dočekali su dolazak Betlehemskog svjetla mira.

Prilikom tradicionalnog posjeta domovima gradonačelnik Franković posjetio je štićenike Thermoterapije u Mokošici, Doma za starije na Pilama, Domus Christija u staroj gradskoj jezgri te Svećeničkog doma u Čokolinu. U veseloj atmosferi i uz božićne pjesme, čestitao im je nadolazeće blagdane i poželio mir, zdravlje i veselje.

Blagdansku česititku gradonačelnik Franković uputio je i skautima zdruga Dubrovačke biskupije koji su danas u Gradsku vijećnicu donijeli Betlehemsko svjetlo mira i podijelili ga s gradonačelnikom i njegovim suradnicima. Betlehemsko svjetlo mira u Dubrovnik je stiglo iz Šibenika, a u Hrvatsku su ga ovom rutom iz Beča donijeli riječki skauti.

Betlehemsko svjetlo mira je program koji je započeo u Austriji 1986. godine, a skautski odred sv. Benedikta prvi je takav odred utemeljen u Dubrovačkoj biskupiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.