Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković obišao Ulicu Stjepana Cvijića i utvrdio brojne probleme

23.01.2019.

13:29

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković u srijedu ujutro u društvu je stanara obišao Ulicu Stjepana Cvijića u Gružu, s pripadajućim ulicama, gdje su utvrđeni brojni problemi, od oborinske odvodnje preko parkinga, uz ostale manje komunalne probleme.

Kako ističu iz gradske uprave, dogovoreno je postupanje i određena rješenja te će se manji, interventni dio asfaltiranja i sanacije rupa, ograđivanja i određivanja zona u kojima se više neće moći parkirati, napraviti u kratkom roku. Za veće investicije i buduće planiranje zaključeno je kako je za problem prometa u mirovanju, a time i prohodnosti ulice, najbolje rješenje izgradnja garaža.

"Pronašli smo jednu idealnu površinu za izgradnju veće garaže na ovom prostoru. Tu bi smo sada trebali riješiti vlasničko pitanje i ukoliko u tome uspijemo odmah ćemo krenuti u projektiranje. Izgradnja garaže u značajnom bi dijelu rasteretila Ulicu Stjepana Cvijića", rekao je gradonačelnik Franković.

Obišli su i Kunsku ulicu u kojoj je veliki problem plutanje oborinske odvodnje. Stanari su izvješteni kako je Grad Dubrovnik u postupku ishođenja lokacijske dozvole te je napravljena cijela projektna dokumentacija.

"Uskoro očekujemo lokacijsku dozvolu, a do kraja godine i građevinsku, što znači da bi u 2020. mogli početi s izvođenjem radova, čime bi se u potpunosti riješio problem plutanja cijele te zone", kazao je također gradonačelnik.

Gradonačelnik je u obilasku bio sa suradnicima, pročelnicima i djelatnicima upravnih odjela za promet, izgradnju i komunalne djelatnosti te direktorima  i djelatnicima "Čistoće" i "Vodovoda".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.