Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković povodom Feste primio goste iz gradova prijatelja

03.02.2020.

14:05

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Dana Grada i Feste sv. Vlaha gradonačelnik Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnica Zrinka Raguž primili su danas predstavnike gradova prijatelja Rueil Malmaisona, Bad Homburga, Sarajeva i Vukovara.

Prijemu je u ime francuskog Rueil Malmaisona, s kojim Dubrovnik formalno surađuje od 2011. godine na brojnim projektima, nazočila pročelnica međunarodne suradnje Isabelle Paget. Grad Bad Homburg predstavljao je gradonačelnik Alexsander Hetjes i njegovi suradnici Alfred Etzrodt, Ralf Gehrsitz i Werner Meuer. Protokol o suradnji s Bad Homburgom potpisan je 2002. godine, a dva grada aktivno surađuju u različitim područjima, od suradnje sportskih klubova i razmjene mladih do vrijednih donacija, ponajprije u socijalnoj skrbi.

U ime grada prijatelja Vukovara Dubrovnik su prigodom Dana Grada posjetili gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Grad prijatelj Sarajevo, s kojim je protokol u suradnji potpisan 2007. godine, predstavljao je zamjenik gradonačelnika Milan Trivić sa suradnicima Snežanom Omukić i Srđanom Simonovićem.

Predstavnici Grada Dubrovnika gostima su zahvalili što su svojim dolaskom uveličali ovogodišnju 1048. Festu sv. Vlaha i Dan Grada. Istaknuta je želja za aktivnijom suradnjom i razvojem novih projekata, posebno na polju turizma i kulture.

Grad Dubrovnik razvija suradnju s ukupno 12 gradova prijatelja. Prvi sporazum o bratimljenju potpisan je s talijanskom Ravennom 1967. godine, a posljednja u nizu suradnja uspostavljena je s turskim Beyogluom 2015. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.