Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković primio gradonačelnicu grada prijatelja Sarajeva Benjaminu Karić

06.02.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Franković primio gradonačelnicu grada prijatelja Sarajeva Benjaminu Karić

Franković primio gradonačelnicu grada prijatelja Sarajeva Benjaminu Karić

Foto: Grad Dubrovnik / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji zamjenice Jelke Tepšić i pročelnice Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinke Raguž primio je gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić sa suradnicama.

Prijemu za delegaciju grada prijatelja priređenom ususret Danu Grada i Festi sv. Vlaha nazočile su i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnice za obrazovanje, kulturu, sport i mlade te Erna Čolić, voditeljica Stručne službe gradonačelnice, a ispred domaćina prijemu je prisustvovala vijećnica Katarina Doršner, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Predstavnici Grada Dubrovnika gostima su zahvalili što su svojim dolaskom uveličali ovogodišnju, jubilarnu, 1050. Festu i Dan Grada, istaknuvši značaj štovanja zaštitnika Grada svetoga Vlaha za društveni i kulturni identitet Dubrovnika i njegovih građana.

Gradonačelnica Karić, koja Sarajevo vodi od proljeća 2021. godine i druga je žena na toj funkciji, rekla je kako se grad prijatelj priprema za obilježavanje Dana Grada 6. travnja i 30 godina od početka opsade Sarajeva te je gradonačelniku i delegaciji Dubrovnika uputila poziv za posjet.

Tijekom prijema razgovaralo se i o planovima za razvoj međusobne suradnje u nadolazećem razdoblju, posebno na polju turizma i kulture te su razmijenjena iskustva u upravljanju gradovima u vrijeme pandemije.

Protokol o suradnji između Sarajeva i Dubrovnika potpisan je 2007. godine od kada dva grada kontinuirano razvijaju i nadograđuju svoje odnose.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.