Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković primio volontere Crvenog križa

08.05.2020.

16:32

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Dživo Brčić primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živka Šimunovića i njegovu zamjenicu Katiju Damjanović te troje volontera – Jadranku Zlošilo, Amira Brkića i Bruna Tomovića.

Ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović prvenstveno je zahvalio svim volonterima na izraženoj humanosti i solidarnosti istaknuvši da volonteri mijenjaju svijet, što je ujedno i moto ovogodišnjeg Dana Crvenog križa. Uputio je i zahvalu Gradu Dubrovniku na podršci koju kontinuirano iskazuje njihovim projektima.

Naime, Crveni križ Dubrovnik u ovoj je kriznoj situaciji preuzeo obvezu opskrbe namirnicama stanovnika starije životne dobi i ugroženih skupina uz financijsku pomoć Grada Dubrovnika. Od početka krize 17. ožujka, 25 volontera Crvenog križa te njih još 20 u pričuvi odradili su 1600 sati i prešli 7.000 kilometara. U tom periodu podijelili su ukupno 1728 paketa pomoći za 664 korisnika. Na hranu i higijenske potrepštine otpada 1042 paketa, dok je paketa s lijekovima i drugim pomagalima bilo 686. Zaprimljeno je ukupno 1700 poziva, a na uspostavljeni telefon za pomoć rizičnim skupinama volonteri su primili 250 poziva, uglavnom starijih i usamljenih sugrađana. Što je najvažnije, istaknuo je ravnatelj Šimunović, iako su se izlagali zdravstvenoj ugrozi pomažući drugima, nitko od volontera nije zaražen.

Gradonačelnik Franković i pročelnik Brčić saslušali su iskustva volontera u radu u ovim izvanrednim okolnostima. Zahvalili su im na predanosti i požrtvovnosti koju su iskazali istaknuvši pritom i iznimnu angažiranost svih žurnih služni pri borbi u suzbijanju pandemije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.