Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković s glavnim državnim inspektorom o zbrinjavanju životinja sa Žarkovice

01.06.2022.

16:55

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Franković s glavnim državnim inspektorom Mikulićem

Franković s glavnim državnim inspektorom Mikulićem

Foto: Grad Dubrovnik / -

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s glavnim državnim inspektorom Andrijom Mikulićem, na temu zbrinjavanja životinja s lokacije Žarkovica.

Na sastanku su detaljno definirane potrebne radnje u nadolazećim tjednima, a sve sa ciljem zbrinjavanja te osiguravanja kvalitetnih uvjeta i zdravstvene skrbi za životinje koje se nalaze na području Žarkovice.

'Državni inspektorat ima izuzetno širok djelokrug rada no ono na što sam posebno osjetljivi i što nam je izuzetno važno je zaštita zdravlja i dobrobiti životinja. Upravo zato, sinergijskim djelovanjem s drugim nadležnim institucijama, kontinuirano, pa tako i u ovom slučaju, nadziremo provedbu zakonodavstva s ciljem prevencije nezakonitosti i zaštite životinja', rekao je Mikulić te je naglasio kako je sukladno Zakonu o zaštiti životinja zbrinjavanje napuštenih životinja obaveza jedinica lokalne samouprave.

Grad Dubrovnik će po primitku Rješenja postupati sukladno daljnjim naputcima nadležnih tijela, a svoje obveze će izvršavati putem ugovorene suradnje s ovlaštenim skloništima za životinje s područja Republike Hrvatske. Isto tako, po primitku službenog rješenja kojim će biti utvrđeni svi daljnji koraci postupanja, Grad Dubrovnik će izvijestiti zainteresiranu javnost.

Podsjetimo, na području Žarkovice izvršen je nadzor s ciljem uvida u zdravlje i dobrobit životinja. Nadzorom su utvrđene nepravilnosti te je Državni inspektorat naložio hitno zbrinjavanje bolesnih i ozlijeđenih životinja s lokacije Žarkovica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.