Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković s Transatom dogovara produljenje sezone letenja iz Kanade

10.09.2022.

11:42

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Franković s Transatom dogovara produljenje sezone letenja iz Kanade

Franković s Transatom dogovara produljenje sezone letenja iz Kanade

Foto: Grad Dubrovnik / -

Gradonačelnik Mato Franković i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković sastali su se u Kanadi s Marjorie Larose, direktoricom prodaje kanadskog zrakoplovnog prijevoznika i turoperatora Air Transat koji održava direktnu liniju Montreal - Toronto - Zagreb.

Jedna od tema razgovora bila je produljenje sezone letenja Air Transata i na zimske mjesece, s obzirom da je cjelogodišnji turizam strateški cilj Grada Dubrovnika i jedna od okosnica projekta Poštujmo Grad. Sastanak je održan u gradu Quebecu, u sklopu akademije ovog kanadskog avioprijevoznika.

Predstavnici TZ-a sudjelovali su na radionicama i sastancima Air Transata u tri grada - Quebecu, Torontu i Montrealu, gdje su pred tristotinjak kanadskih poslovnih agenata predstavili turističku ponudu Dubrovnika. Poseban naglasak bio je na ponudi tijekom zimskih mjeseci te je stoga važno osigurati produljenje perioda reda letenja Air Transata za Zagreb. Ovom zrakoplovnom linijom stiže značajan broj putnika koji obilazak Hrvatske završavaju višednevnim boravkom u Dubrovniku.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, podsjetimo, na poziv organizatora u Kanadi sudjeluje na 16. Svjetskom kongresu Organizacije gradova svjetske baštine (OWHC), kojeg je prije dva dana i otvorio predsjedajući Generalnom skupštinom. Na jučer održanom panelu predstavio je mjere projekta „Poštujmo Grad“ i plan za nastavak razvoja održivog turizma grada Dubrovnika. Na poziv gradonačelnika Quebeca, u subotu će sudjelovati na panelu na teme stambene problematike i izazova mobilnosti, uz gradonačelnike Bruxellesa, Beča i Bordeauxa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.