Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković s Višnjićem o kulturi, filmu, ali i zbrinjavanju životinja

18.01.2019.

08:49

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković susreo se u četvrtak s glumcem Goranom Višnjićem. Gradonačelnik i popularni glumac, iza kojeg su brojni međunarodni uspjesi, razgovarali su o niz tema, poglavito o kulturi i o filmskoj industriji, javljaju iz Grada Dubrovnika

Goran Višnjić prisjetio se svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

"Goran Višnjić poznati je promotor prava životinja i osobno vrlo zainteresiran za pitanje adekvatnog zbrinjavanja životinja na području Grada Dubrovnika. Stoga mu je gradonačelnik Mato Franković upoznao s recentnim pomacima na tom polju. Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima u kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb. Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici", stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.