Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković za CNN: Za Dubrovnik umjesto karantene Britancima test na COVID19

26.08.2020.

13:50

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković uživo je gostovao u emisiji CNN-a Quest Means Business na temu turističke situacije, vezano za goste iz Velike Britanije. Unatoč obveznoj karanteni, kazao je, Britanci i dalje dolaze u Dubrovnik, iako su krenula i otkazivanja.

"Britanski turisti jako su nam važni i zato idemo s prijedlogom prema britanskoj Vladi da se uz karantenu uvede i mogućnost COVID testa, a Dubrovnik je spreman platiti takav test za britanske turiste koji borave na dubrovačkom području", rekao je gradonačelnik Franković, ističući da je Dubrovnik siguran, da ima mali broj zaraženih te da neće stati u nastojanjima da se britansku Vladu uvjeri da smo sigurna destinacija.

"Nadamo se da će biti otvoreni prema našem prijedlogu jer želimo da nas se gleda regionalno jer situacija nije svuda ista. S obzirom da je dubrovačko područje od ostatka Hrvatske odvojeno granicom jednostavno se može kontrolirati je li netko bio samo u Dubrovniku ili putovao i po drugim dijelovima zemlje", pojasnio je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.