Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković za Sky News: Britanci, Dubrovnik vas i dalje čeka

21.08.2020.

10:06

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković u intervjuu za jednu od vodećih britanskih TV postaja Sky News, povodom stavljanja Hrvatske u crvenu zonu, istaknuo je kako dosad ni jedan turist u Dubrovniku, koji je nakon odmora otputovao u svoju zemlju, prema službenim podacima, nije bio COVID pozitivan.

Gradonačelnik je istaknuo kako je u razgovoru s britanskom Vladom tražio da se Dubrovnik promatra kao posebna regija te da se izuzme iz karantenskog pravila na jednak način kako se to tražilo i kako je usvojeno od njemačke Vlade, međutim nismo uspjeli u tome.

Ujedno je istaknuo kako se nada da će gosti sa UK tržišta ipak dolaziti u Dubrovnik te je poslao jasnu poruku kako je Dubrovnik siguran grad, grad koji drži COVID virus pod kontrolom i kako je Dubrovnik ovih dana jako lijep i ugodan za boravak.

Unatoč činjenici kako se sada Dubrovnik nalazi na crvenoj listi vjerujemo da će Britanci i dalje dolaziti, istaknuo je gradonačelnik Franković te uputio poziv svim turistima s britanskog tržišta: "Dođite u Dubrovnik, Dubrovnik je jako lijep u ovo doba godine i Dubrovnik čeka na vas".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.