Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković Županijsku komoru upoznao sa socijalnim i gospodarskim mjerama

26.03.2020.

17:01

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković sastao se u četvrtak s predsjednicom Županijske komore Dubrovnik Nikolinom Trojić i članovima Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik Lukom Musladinom, Matom Butijerom te putem video veze Antunom Jakobušićem.

Gradonačelnik je uvodno istaknuo kako u ovoj izrazito neizvjesnoj situaciji javni i privatni sektor moraju, razmjerno, podnijeti dio tereta krize te je predstavnike Gospodarske komore pobliže upoznao s mjerama koje je gradska uprava razvila za tromjesečno razdoblje travanj-svibanj-lipanj.

Mjere su podijeljene u dvije kategorije; prve su usmjerene prema građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez svojih radnih mjesta, dok se druga skupina mjera odnosi na pomoć gospodarstvenicima.

"Pri osmišljavanju mjera gradska uprava identificirala je tri moguća scenarija utjecaja pandemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo", kazao je gradonačelnik, istaknuvši da se paralelno s prvim paketom mjera promišlja i njegova nadogradnja, ukoliko se kriza prelije i na razdoblje nakon 1. srpnja 2020. godine.

Predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić ponudila je savjetodavnu pomoć ovog strukovnog tijela pri promišljanju i kreiranju svih budućih mjera te je iznijela apel da se situacija sagleda realno kako bi mjere bile duboko promišljene i učinkovite.

Predstavnici HGK Županijske komore Dubrovnik iznijeli su specifične probleme s kojima se nose unutar svojih djelatnosti, u ovom slučaju ugostiteljstva, hotelijerstva i graditeljstva. Pozdravili su uvođenje svih konkretnih mjera Grada Dubrovnika koje će im pomoći pri nošenju s posljedicama krize, odnosno olakšati im ponovno pokretanje poslovanja.

Prvi paket mjera za ranjive skupine i gospodarstvenike gradonačelnik Mato Franković predstavit će u petak, 27. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.