Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gastronomska manifestacija pod nazivom „Dani od lumblije 2018.godine"

12.10.2018.

14:19

Autor: Tonči Donjerković

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Od 16. do 19. listopada u Veloj Luci će se održati gastronomska manifestacija pod nazivom „Dani od lumblije 2018.godine". Riječ je o manifestaciji koja promovira poznatu slasticu zapadnog dijela otoka Korčule, koja se radi i konzumira tijekom listopada i studenog.

Tijekom trodnevne manifestacije koja se održava već drugi put, a gdje će se javnosti predstaviti recepti i način izrade velolučke lumblije. Konzumiranje i izrada velolučke lumbije radi se tijekom listopada i studenog a posebice oko dana Svih Svetih. Između ostalih u izradi će sudjelovati učenici velolučke Osnovne i Srednje škole. Osamnaestog listopada u velolučkom Centru za kulturu održat će izbor najbolje lumblije za 2018.godinu, koju će proglasiti poseban stručni ocjenjivački sud. Izložba će biti prodajnog karaktera. Prijave za sudjelovanje u izradi najbolje lumblije primaju se do 15. listopada u ured Turističke zajednice. Organizator „Dana lumblije 2018.g." je Općina Vela Luka i Turistička zajednica, a jedan od ciljeva je produljenje turističke posezone i obogaćivanje turističke ponude Vele Luke u tom dijelu godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.