Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Good Food Festival" među najboljim europskim gurmanskim festivalima

10.10.2019.

13:20

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Za predstojeći "Good Food Festival", koji će se ove godine održati šestu godinu zaredom u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, iz Ujedinjenog kraljevstva stiglo je vrhunsko priznanje.

Poznati The Independent, jedan od najčitanijih britanskih online magazina, s čak 22 milijuna čitatelja online mjesečno, ove godine nominiran za najprestižniju britansku nagradu Travel Media Awards, uvrstio je dubrovački "Good Food Festival" među probrano društvo gurmanskih festivala u Europi, među kojima su se našli festivali u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Šesto izdanje "Good Food Festivala" koji se ove godine održava cijeli tjedan, od 14. do 20. listopada nudi brojne gastronomske poslastice, od tematskih večera, gastro radionica s vrhunskim chefovima, posebnih menua u restoranima, slatkih festivalskih ponuda u slastičarnama, vinokušnje u wine barovima, posebnim programima u Dubrovačkoj pivovari, gastro ture i degustacijski izleti u okolicu Dubrovnika te vrhunac cijelog festivala - Dubrovačku Trpezu, koja je najveća atrakcija i čiji cijeli prihod ide u humanitarne svrhe.

Turistička zajednica grada Dubrovnika je preko predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu pozvala desetak vrhunskih novinara koji će popratiti program "Good Food Festivala". Radi se o medijima The Forbes Travel, USA Today, Vogue Poland, BBC Good Food magazin i web, BBC Radio i talijanski Miss Claire. Nakon ovogodišnjeg "Good Food Festivala" zasigurno slijede medijske objave i promocija festivala u navedenim poznatim medijima.

Ovo veliko priznanje The Independenta potvrda je da je i kroz "Good Food Festival", Dubrovnik postao prepoznat kao poželjna europska gastro destinacija.

Poveznicu za članak možete otvoriti ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.