Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gospodarskim subjektima odobreno 1,6 milijuna kuna subvencije za najam

04.07.2020.

18:22

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tromjesečju Grad Dubrovnik odobrio je 1,6 milijuna kuna subvencije za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte. Za lipanj pravo na subvenciju ostvarilo je 250 gospodarskih subjekata na području grada Dubrovnika, i to u ukupnom iznosu od 586.513,57 kuna.

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a sredstva za lipanj će biti isplaćena tijekom sljedećeg tjedna.

Prethodno je za svibanj isplaćeno 571.073,53 kuna za 242 gospodarska subjekta, dok je za travanj Grad subvencionirao 190 subjekata s ukupnim iznosom od 433.124,66 kuna.

Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj.

Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.