Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad dao ponudu vlasnicima zemljišta na budućoj cesti od Mosta do Osojnika

15.09.2019.

11:47

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik je, sukladno Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknade, vlasnicima i suvlasnicima nekretnina na području katastarskih općina Petrovo Selo i Zaton dao ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva na nekretninama.

Namjera je Grada Dubrovnika, kao što je od ranije poznato, ostvariti planirani zahvat u prostoru izgradnje nerazvrstane ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do ceste za Osojnik, s rekonstrukcijom dijela postojeće ceste u katastarskim općinama Petrovo Selo i Zaton.

Iz Grada Dubrovnika pozivaju vlasnike i suvlasnike nekretnina da, radi sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva i sklapanja kupoprodajnih ugovora odnosno nagodbi za dijelove nekretnine koje ulaze u planiranu trasu gradske prometnice, u roku od 8 dana od dana objave ponude, odnosno najkasnije do 23. rujna, pristupe u prostorije Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Dubrovnika, Zeljarica 1, III. kat, radnim danom od 9 do 12 sati.

S vlasnicima i suvlasnicima nekretnina, a koji prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva, Grad Dubrovnik sklopit će ugovor o kupoprodaji uz isplatu utvrđene tržišne naknade.

Iz Grada ističu kako poziv vlasnicima i suvlasnicima, služi kao dokaz o pokušaju sporazumnog rješavanja pitanja stjecanja prava vlasništva. Oni vlasnici i suvlasnici koji se ne očituju, odnosno ukoliko ne prihvate ponudu za sporazumno rješavanje pitanja stjecanja prava vlasništva, Grad Dubrovnik pokrenut će postupak potpunog izvlaštenja.

O kojim je sve zemljištima riječ i kojim cijenama pročitajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.