Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik: Na Pločama se bez iznimke kažnjavaju prekršitelji

18.07.2022.

07:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik: Na Pločama se bez iznimke kažnjavaju prekršitelji

Grad Dubrovnik: Na Pločama se bez iznimke kažnjavaju prekršitelji

Foto: Grad Dubrovnik / -

Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika provodi kontinuirani video nadzor pretovarne zone i okolnog prostora na području Ploča zbog nepropisnog iskrcavanja i pretovara robe, kao i parkiranja na nedozvoljenom području.

Utvrđeno je kako pojedini trgovački distributeri obavljaju istovar robe, za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada, na prostoru autobusne stanice na Pločama, odnosno na prostoru izvan pretovarne zone u Ulici Frana Supila što je zabranjeno člankom 159. stavka 3. Odluke o komunalnom redu.

Dana 15. srpnja komunalni redari su za taj prekršaj protiv jedne pravne osobe izrekli novčanu kazna u iznosu od 12.000 kuna (10.000 kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu).

Po izdavanju kazni, koja se po propisanoj proceduri ispisuje u prisutnosti vozača vozila koje je u prekršaju, vozila se udaljavaju iz zone. Grad Dubrovnik će nastaviti s provođenjem iste Odluke putem sustava video nadzora radi kažnjavanja nepropisnog iskrcaja, pretovara i parkiranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.