Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik na proslavi Dana Grada Vukovara

03.05.2019.

16:39

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Dana Grada Vukovara izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u gradu prijatelju. Odali su počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani grada od velikosrpske agresije 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica nazočili su i svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon toga su sudjelovali na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

U okviru programa proslave Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će na svečanom otvaranju 2. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ", dok će nakon toga održati koncert filmske i latino glazbe kao poseban poklon gradu prijatelju.

Osim toga, Grad Dubrovnik je osigurao 48 monitora za osnovne škole grada Vukovara koje će u subotu uručiti zamjenica Tokić i predsjednik Potrebica.

U obilježavanju Dana Grada Vukovara sudjeluju i predstavnici Matice umirovljenika Dubrovnik na čelu s predsjednicom Lucom Gvozden.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.