Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik objavio privremenu listu za dodjelu stipendija

26.11.2021.

14:13

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Sukladno Pravilniku o dodjeli stipendija učenicima i studentima s područja Grada Dubrovnika, Povjerenstvo za dodjelu stipendija objavljuje prijedloge lista za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Dubrovnika u pet kategorija:

- učenicima i studentima koji sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, 

- nadarenim studentima;

- učenicima i studentima u deficitarnim zanimanjima;

- učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja te

- studentima koji su osobe s invaliditetom.

U roku od osam dana od dana objavljivanja prijedloga lista kandidata, zaključno do 2. prosinca 2021. godine, svaki kandidat može preko Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo podnijeti gradonačelniku Grada Dubrovnika pisani prigovor na pojedini prijedlog liste.

Na godišnjoj razini iz Proračuna Grada Dubrovnika na program učeničkih i studentskih stipendija izdvaja se preko dva milijuna kuna.

Iznosi učeničkih stipendija kreću se od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko će se mjesečno isplaćivati učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe prolaze izvan Dubrovnika. Stipendije se ne isplaćuju za mjesece srpanj i kolovoz.

Listu možete vidjeti ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.