Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik podržao žene poduzetnice s 200 tisuća kuna

25.07.2019.

19:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama u 2019. godini. Pojedinačni iznos potpore je do 10 000 kuna i dodjeljuju se temeljem Javnog poziva kojeg je uputio Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika.

Ukupno se prijavilo 30 poduzetnica, od čega ih je 23 u potpunosti ispunili sve uvjete. Za ovu namjenu u proračunu je osigurano 200 000 kuna čime se iznos potpore povećao za 100 000 kuna naspram prošle godine kada je Program započeo.

"Itekako je važno poticati poduzetništvo, i ono koje je vezano za turizam i ono koje nije, i svakako nastavljamo s ovim potporama i iduće godine", rekao je gradonačelnik Franković, zahvaljujući poduzetnicama na njihovom angažmanu.

Gradska uprava podupire rad žena poduzetnica u sklopu projekta "Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku" kojeg Grad Dubrovnik organizira s Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Dubrovnik i Hrvatskom udrugom poslovnih žena "Krug" - ogranak Dubrovnik.

Svrha Programa je jačanje poduzetničkog potencijala žena u poduzetništvu, poticanje samozapošljavanja žena u Gradu Dubrovniku kao i ostvarivanje rodne ravnopravnosti kroz ekonomsko osnaživanje žena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.