Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo ovrhu nad društvom Razvoj golf zbog predaje u posjed tvrđave Imperijal

25.01.2022.

16:32

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Grad Dubrovnik pokrenuo je na Općinskom sudu u Dubrovniku ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine.

Grad je prethodno mirnim putem od navedenog društva zatražio povrat nekretnine u posjed, nažalost bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak.

U ovršnom zahtjevu traži se udaljenje svih osoba i uklanjanje svih stvari iz nekretnine površine 18.899 metara kvadratnih te predaja nekretnine slobodne od osoba i stvari u posjed Gradu Dubrovniku kao ovrhovoditelju.

Podsjetimo, nakon jednoglasne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora za koncesiju tvrđave Imperijal na Srđu, poduzetim daljnjim koracima pravne službe Grada Dubrovnika koncesija je izbrisana i iz zemljišnih knjiga. Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesija na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te omogućio Gradu da može punopravno raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.